Wok med oyestersaus

Wok er en sunn og rask middag i en travel hverdag. En trenger ikke en wokpanne for å lage wok. De fleste har en stor stekepanne, og det holder i massevis. Til wok passer både ris og nudler og noen velger kun å spise wok uten ris og nudler. Wok stekes på høy varme, så en må passe på og riste pannen eller konstant røre, så det ikke blir svidd.

2 porsjoner

saus:

½ lime, saften av 

3 ss soyasaus

4 ss oystersaus 

1 fedd hvitløk

En tynn skive (0,25 cm) ingefær

Finhakk hvitløk og ingefær og bland det sammen med soyasausen, oystersausen og limen. Sett til side. 

Wok:

250 g kylling

0,25 stk brokkoli

2 stk gulrot

1/2 rød paprika

1/2 pakke sukkererter

1 stilk vårløk

1,5 ss olivenolje, bruk olivenolje som tåler på høy varme


  1. Kok risen etter anvisning på pakken

  2. Rens gulrot og del de på langs med en mandolin eller en potetskreller (jeg bruker en potetskreller på grunn av at da blir det tynnere skiver). Skjær paprika i tynne strimler, og brokkoli i små buketter. Del kyllingen i tynne strimler og vårløk i tynne skiver. Dra av strengen som er langs toppen av sukkerertene og del de i to.

  3. Varm olje i en panne eller en wokpanne, legg i brokkoli, paprika, gulrøtter og kylling, og la de få 2-3 minutter før du legger i sukkererter. Stek så i et par minutter til, før du tilsetter sausen, la alt steke ett minutt til.

  4. Kan serveres med ris eller nudler