Vegetar pizza

Pizza forbinder vi med lørdagskos og når en tenker på pizza er det som regel uten unntak, med ost. Men, som jeg lærte på skolen, er det ingen regel uten unntak. I denne pizzaen er det ikke kjøtt eller ost. Den er laget på kun vegetar og den ble ikke noe dårligere av den grunn. Topp den gjerne med litt ruccula og balsamico ved servering.

Deigen er til en stor eller to porsjons store pizzaer. Ved bruk av pizzastein, beregn ca. 8 minutter, ved stekovnsbrett, beregn litt lengre tid. I min ovn er det nok med 10 minutter. 

Pizzadeig

250 g siktet mel, tipo 00 

1 1/2 ts pizza gjær

1 ss oliven olje

1,5 del lunket vann, ca 25 g 

1/2 ts salt 

Bland alt sammen og elt i ca 10 minutter til deigen blir seig og elastisk. La den heve i 60 minutter på et melet bord, legg over et klede eller plastfolie. Jo lengre du venter dess bedre blir resultatet, kan godt lage deigen dagen i forveien. La den da stå i kjøleskapet natten over. (kaldheving).  Kjevle ut deigen i enten i en stor, eller to mindre stykker. 

Pizzafyll

150 g sjalottløk

1/2 ss olivenolje

200 g sopp 

130 g brokkoli

3 ss tomatpure

1 boks hermetiske tomater - oregano og basilikum

170 g små tomater

2 ss vann

salt og pepper

chiliflak

Renn av hermetiske tomater i et dørslag 

Rens og hakk sjalottløken i små biter, stek den med litt olje til den blir blank. 

Del soppen i skiver og stek den i en panne med 2 ss vann. Her har jeg valgt og bruke vann i stedet for olje, da soppen trekker til seg all oljen. Ingen problemer ved å steke soppen i vann i stede for olje/smør. Krydre den med litt salt og pepper. 

Del brokkoli i 1/2 cm tykke skiver

Smør først på tomatpure på pizzabunnen, deretter hermetiske tomater, løk, sopp, brokkoli og legg så på de små tomatene, som er delt i to. 


Ovn 250 grader i  tid 8-10 min.