Tynnbrød med gulrot

De fleste har smakt tynnbrød i en eller annen form, Når en spiser på utalandske restauranter er det nesten uten unntak at en får pitabrød ved siden av en salat eller en suppe. Men vet du at du kan enkelt lage dette hjemme selv? Det er bare fantasien som stopper hva du smaksetter den med, her har jeg valgt gulrot, den ble saftig og god.

Tynnbrød smaker godt til både supper, gryteretter og salater. Men viste du at den også kan brukes til pizzabunn?

300 g Hvetemel

2 ts Sukker

1 ts Himalaya salt

3 ts Tørrgjær

1 ss Olivenolje

65 g Raspet gulrot

2 dl Lunket vann 

Bland alt sammen og kjør det i en kjøkkenmaskin i ca 10 min.

Deigen kan virke litt klissete til å begynne med, men etter ca 5 min skal den samle seg, hvis ikke ha i litt mer mel, bare litt av gangen, til deigen slipper bollen.

La deigen heve i 60 minutter under et klede.

Deles i 4 og kjevles til runde brød

Forvarm en stekepanne på høy varme uten smør, og stek de i 1 til 1 ½ minutt, på hver side.