Ovnsbakt lyr

Da jeg vokste opp brukte min mor å lage fiskekaker av lyr. Men den er en velsmakende fisk om den tilberedes uten å forvelle den. Den passer fint til både å stekes og ovnsbakes i folie.

Spise lyr eller annen hvit fisk regelmessig, på grunn av at det er en god kilde til jod.

400 g lyr

salt

sitronpepper

1 dl ferdig hakket koriander

¼ sommerkål

6 stk aspargres

cherrytomater, rød og gul


sett ovnen på 200 grader

Salt Lyren med sitronpepper og salt

Finhakk koriander, skjær bort litt av stilken på aspargesen

Legg lyr, asparges og tomatene i folie og pakk det inn.

Sett det midt i ovnen og la det steke i ca 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

Del sommerkålen i båter, og kok den i vann med litt salt, i 10 minutter

Potetsalat smaker godt til. 

Her er linken til Potetsalat