Ovnsbakt kveite

2 pors.

350 g Kveite

200 g Søtpotet

7 stk. (ca 100 g) Asparges

200 g Squash

150 g Gulrøtter

100 g Brokkoli

Saften av en 1/2 sitron

Ca 2 ss. Olje

Salt

Sitronpepper

  1. Forvarm ovnen til 180 grader

  2. Smør en ildfast form med litt olje

  3. Vask og rens grønnsakene. Del søtpotet, gulrot, squash og brokkoli i ca ½ cm tykke skiver

  4. Legg først søtpoteten slik at den dekker formen, deretter gulrot, squash og på toppen brokkoli. Salt litt imellom hvert lag. Sett det i ovnen og la det steke i 20 min.

  5. Skjær bort litt av rotenden på aspargesen

  6. Vask og tørk kveita med kjøkkenpapir, og press over saften av en halv sitron

  7. Legg asparges og kveiten på toppen av formen og legg over folie 

  8. Stekes i 20 minutter.

Serveres med Kesam og agurksalat