Nudelsuppe med kylling
Nudelsuppe er en suppe med nudler og andre ingredienser servert i en lett buljong. Nudelsuppe er en vanlig rett i Øst-Asia, Sørøst-Asia og Himalaya-statene i Sør-Asia. Det brukes ulike typer nudler, som risnudler, hvetenudler og eggnudler.
Nudelsuppe er en rett som du kan lage på under 20 minutter. Den er kraftig og fyldig på smak. Jeg tilsetter ikke noe ekstra salt, på grunn av at både soyasausen og oyster sausen er salt nok salt i seg selv.
1 bolle:
100 g Kyllingfileter
45 g Eggnudler
¼ Vårløk
1 tynn skive fersk ingefær
½ fed hvitløk
6 stk sukkererter
4 strimler rød paprika
2 dl vann
2 ss Kyllingfond
1 ss Soyasaus
1,5 ts Oyster saus
Saften av ¼ lime
½ ts ristet sesamfrø
Kok eggnudlene etter anvisning på pakken
Varm en stekepanne med litt olje
Del kyllingen i strimler og fres den i pannen ca. 3- 4 minutter. Alt etter som hvor store bitene er
Ha vann og kyllingfond i en kjele og tilsett hakket hvitløk, finhakket ingefær og strimlet paprika. Fjern stilk og streng av sukkerertene før du deler den i to og tilsettes i gryta
Kok opp og tilsett soyasaus og oyster saus
Dryss over ristede sesamfrø, vårløk og press over litt lime ved servering
