
Oppskrifter
Jeg bruker en del gurkemeie, ingefær, hvitløk, rødløk, vårløk, brokkoli, blomkål, grønnkål, cherrytomater, grønne asparges, lime, kiwi, spinat, ruccola og jomfruolivenolje i mine oppskrifter. Det på grunn av at alle disse produktene er med og demper betennelse. De jeg har nevnt her er betegnet som svært betennelsesdempende.
Det finnes også noen matvarer som går under moderat betennelsesdempende; rødbeter, pastinakk, søtpoteter, gulrøtter, tomater, hvite asparges, mais, tørkede fiken, dadler, squash, mais, stangselleri, kikerter, grønne bønner, tørkede krydder, sopp, epler, aubergine, pærer, rosiner, vannmelon, ananas og mango.
Kanskje noen reagerer på at jeg bruker en del olivenolje, men vet dere at olivenolje er med og bremser betennelse i kroppen, men det er viktig at dere bruker den som heter jomruolivenolje, altså virginolje. Uansett så er det ikke ubegrenset det vi kan spise, bruke så lite som mulig. Bedre og begrense bruken av oljen, enn å bruke mye og trigge gallen.
Når det gjelder fisk er kveite den beste, deretter er det sei og torsk. Sild, ørret og laks er meget bra for immunforsvaret, men de er alt for fete for oss som sliter med gallesteinsanfall, derfor velger jeg bort dette i mine oppskrifter