Meksikansk gryte

Meksikansk gryte

Meksikansk mat skal jo være sterkt, men for dere som sliter med gallen, må vi dempe det sterke litt ned. Her må hver og en smake til hva en tåler med tanke på hvor sterk du vil ha den.

Pr. porsjon uten cottage cheese og kesam

kcal: 430

Protein: 38 g

Karbohydrater: 44 g

fett: 8 g


2 porsjoner

300 g karbonadedeig

½ rødløk eller 1 stk liten rødløk

1fedd hvitløk

3 ss tomatpure

1 gulrot (80 g)

60 g ris

1 boks hermetisert tomater

Liten boks mais, hermetisk

1 1/2 terning grønnsaksbuljong

½ ts spisskummen

½ ts oregano, tørket

salt. Og pepper

2,5 dl vann

olje til steking


Lett salat

agurk, tomat og bladsalat (hjertesalat, spinat, ruccula eller lignende)


  1. Ha karbonadedeigen i en kjele med litt olje, hakk den mens den stekes til den blir finhakket

  2. Kutt opp gulrot, løk og hvitløk, ha det i en kjele sammen med karbonadedeigen, brunes til løken blir blank.

  3. Tilsett så tomatpuré, ris, hermetiske tomater, mais, ananas og kyllingbuljong og vann

  4. la alt putre til risen er ferdig kokt.

  5. Smak til med salt og pepper

  6. server med en salat og mager kesam eller cottage cheese