Meksikansk gryte

Meksikansk gryte
Meksikansk mat skal jo være sterkt, men for dere som sliter med gallen, må vi dempe det sterke litt ned. Her må hver og en smake til hva en tåler med tanke på hvor sterk du vil ha den.
Pr. porsjon uten cottage cheese og kesam
kcal: 430
Protein: 38 g
Karbohydrater: 44 g
fett: 8 g
2 porsjoner
300 g karbonadedeig
½ rødløk eller 1 stk liten rødløk
1fedd hvitløk
3 ss tomatpure
1 gulrot (80 g)
60 g ris
1 boks hermetisert tomater
Liten boks mais, hermetisk
1 1/2 terning grønnsaksbuljong
½ ts spisskummen
½ ts oregano, tørket
salt. Og pepper
2,5 dl vann
olje til steking
Lett salat
agurk, tomat og bladsalat (hjertesalat, spinat, ruccula eller lignende)
Ha karbonadedeigen i en kjele med litt olje, hakk den mens den stekes til den blir finhakket
Kutt opp gulrot, løk og hvitløk, ha det i en kjele sammen med karbonadedeigen, brunes til løken blir blank.
Tilsett så tomatpuré, ris, hermetiske tomater, mais, ananas og kyllingbuljong og vann
la alt putre til risen er ferdig kokt.
Smak til med salt og pepper
server med en salat og mager kesam eller cottage cheese