Løvbiff

2 pors.

300 g Karbonadedeig

1 egg

½ dl lett melk

1 ts salt

¼ ts pepper

½ ts ingefær

0,3 dl griljermel


250 g Cherrytomater på stilk

2 kvast rosmarin

60 g sjaloteløk

1 Paprika

1 ss olivenolje

Nykvernet salt og pepper

500 g søtpoteter

Tilbehør:

1 pakke lett bearnaisesaus

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft

Rens og del søtpotetene i strimler eller båter, legg dem i en ildfast form. Ha i litt olje, og kvern over litt salt og pepper, Stek dem i 10 minutter. Legg så i tomatene, strø over salt, pepper, olje og rosmarin. Stek dem i 20 minutter. Tomatene skal da ha fått litt farge og «trekke» seg litt sammen.

Bland sammen karbonadedeig, egg, melk, salt og pepper.

Form de til runde løvbiffer. ca 0,5 cm tykk.

Stek først løk og paprika i en panne til løken blir blank, tilfør så løvbiffen.

Stek dem i en stekepanne på begge sider, i ca 2 min på begge sider, alt etter hvor tykk de er, sammen med paprika og løk. Og noen kvister med rosmarin.