Kyllinglår i ovn med rotgrønnsaker 


Usikker på hva dere skal ha til søndagsmiddag? Prøv denne. En god rett med smak av karri. En saus/dipp med lite fett. Den er laget av gresk yoghurt naturell og inneholder kun 2 g fett pr 100 g. Til søtning bruker jeg lynghonning og den setter en spiss smak på dippen. 

2 porsjoner


2 kyllinglår

Marinade:

5 ss soyasaus

2 ss olivenolje

2 ts karri

2 ts honning

Rotgrønnsaker:

150 g gulrøtter

150 g rødbeter

150 g søtpoteter

150 g sellerirot

½ stk. rødløk

olje

salt og pepper

Saus/Dipp:

1 dl gresk yoghurt

½ ts sennep

½ sitron, saften av

½ ts honning


Bland sammen alle ingrediensene i  marinaden og legg kyllinglårne i den. Settes i kjøleskap i minimum 2 timer (Best resultat blir det hvis de ligger natten over ).

Sett ovnen på varmluft 180 grader

Rensk og del rotgrønnsakene i biter, fordel dem i en ildfast form. Ha i litt olje, salt og pepper. Rør litt i den slik at olje og krydder blir blandet sammen med grønnsakene. 

Legg kyllinglårene i en ildfast form, sett rotgrønnsakene og kyllinglårene i ovn og stek de i 35-40 minutter. (Til grønnsakene er møre). Rør litt i rotgrønnsakene underveis slik at de blir stekt jevnt.

Bland dippen

Serveres med en salat

Salat

2 stk. tomater

Et par never med spinat, kutt de litt 

½ paprika, kuttet

Noen få gule cherrytomater

Balsamicoeddik


Til dessert passer det fint med jordbær og yoghurt