Kyllinglår i ovn med rotgrønnsaker

Usikker på hva dere skal ha til søndagsmiddag? Prøv denne. En god rett med smak av karri. En saus/dipp med lite fett. Den er laget av gresk yoghurt naturell og inneholder kun 2 g fett pr 100 g. Til søtning bruker jeg lynghonning og den setter en spiss smak på dippen.
2 porsjoner
2 kyllinglår
Marinade:
5 ss soyasaus
2 ss olivenolje
2 ts karri
2 ts honning
Rotgrønnsaker:
150 g gulrøtter
150 g rødbeter
150 g søtpoteter
150 g sellerirot
½ stk. rødløk
olje
salt og pepper
Saus/Dipp:
1 dl gresk yoghurt
½ ts sennep
½ sitron, saften av
½ ts honning
Bland sammen alle ingrediensene i marinaden og legg kyllinglårne i den. Settes i kjøleskap i minimum 2 timer (Best resultat blir det hvis de ligger natten over ).
Sett ovnen på varmluft 180 grader
Rensk og del rotgrønnsakene i biter, fordel dem i en ildfast form. Ha i litt olje, salt og pepper. Rør litt i den slik at olje og krydder blir blandet sammen med grønnsakene.
Legg kyllinglårene i en ildfast form, sett rotgrønnsakene og kyllinglårene i ovn og stek de i 35-40 minutter. (Til grønnsakene er møre). Rør litt i rotgrønnsakene underveis slik at de blir stekt jevnt.
Bland dippen
Serveres med en salat
Salat
2 stk. tomater
Et par never med spinat, kutt de litt
½ paprika, kuttet
Noen få gule cherrytomater
Balsamicoeddik
Til dessert passer det fint med jordbær og yoghurt