Kjøttrull med egg
Kjøttrull med egg passer fint både til middag og som pålegg. Hvis pålegg? la den avkjøles og del den i skiver. Til middag er det godt med grønnsaker og poteter til, samt en god saus. For å begrense fettinnholdet i sausen, kan det være lurt og bruke ferdig kjøpt saus, der det er lite fettinnhold. Slik som Toro kjøttkakesaus.
400 g kyllingkjøttdeig
1 egg
1 dl ferdig hakkete kruspersille
½ raspet gul løk
60 g raspa gulrot
salt
pepper
0,8 dl griljermel
4 hardkokte egg.
Bland sammen alt unntatt de fire hardkokte eggene.
Fukt bakepapir og hendene med litt kaldt vann, slik at deigen ikke setter seg fast.
Bre kjøttfarsen utover til et rektangel på ca 30 x 20 cm. legg eggene midt på rektagelet og rull farsen rundt. Brett endene sammen og legg rullen med skjøten ned på et smurt bakepapir. Pensle den med litt olje.
Stek rullen på 180 grader midt i ovnen i 60 minutter