Kjøttkaker i airfryer

Hver gang jeg lager kjøttkaker tenker jeg på min mor, som laget så gode kjøttkaker. De var grove og fikk den deilige smaken av ingefær. Ingefær i kjøttkakene har jeg med videre, men ellers kan jeg variere hva som er i dem. Disse kakene er nesten det samme som min mor laget. Det eneste som er forskjellen, er at hun brukte hvetemel, jeg griljermel.

Kcal: 259

Protein: 31 g

Karbohydrater: 10 g

Fett: 13 g

(Utregnet pr, porsjon og kun av kjøttkakene, tilbehør kommer i tillegg) 

3 porsjoner

Her steker jeg kjøttkakene i airfryer, de blir saftige og gode.

400 g karbonadedeig

1 egg

½ dl melk

½ dl griljemel

1 ss potetmel

1 ts ingefær

1 ts salt

Litt nykvernet pepper

Forvarm airfryer til 200 g

Bland alt sammen og la det stå og hvile i 5 minutter

Form til kjøttkaker og legg det i den varme airfryeren

Stekes i 12 min på 200 gr.

Serveres gjerne med fryst grønnsaksblanding, blomkål, gulrot, sukkererter.

pose Toro kjøttkake saus