Hvit fisk med ovnsbakte grønnsaker

Hvit fisk kan en ha både til hverdags og til fest. Det beste resultatet får en hvis en enten baker den i oven eller damper den i vann. Men, vær forsiktig så den ikke blir dampet elle bakt for lenge, da kan den bli tørr.

2 porsjoner 

400 g hvit fisk, sei, lyr, torsk eller kveite

 150 g gulrøtter

150 g rødbeter

150 g søtpoteter

150 g sellerirot

½ stk. rødløk

1 ss olje

salt og pepper

Sett ovnen på varmluft 180 grader

Rensk og del rotgrønnsakene i biter, fordel dem i en ildfast form eller på en stekeplate. Ha litt olje, salt og pepper over. Rør litt i grønnsakene underveis.

La det steke i 35 - 40 minutter.

Når det er ca. 20 minutter igjen av steketiden, kok opp vann, legg fisken i vannet og trekk kasserollen av  platen, og la fisken trekke i 10 - 15 minutter.