Hvit fisk med ovnsbakte grønnsaker

Hvit fisk kan en ha både til hverdags og til fest. Det beste resultatet får en hvis en enten baker den i oven eller damper den i vann. Men, vær forsiktig så den ikke blir dampet elle bakt for lenge, da kan den bli tørr.
2 porsjoner
400 g hvit fisk, sei, lyr, torsk eller kveite
150 g gulrøtter
150 g rødbeter
150 g søtpoteter
150 g sellerirot
½ stk. rødløk
1 ss olje
salt og pepper
Sett ovnen på varmluft 180 grader
Rensk og del rotgrønnsakene i biter, fordel dem i en ildfast form eller på en stekeplate. Ha litt olje, salt og pepper over. Rør litt i grønnsakene underveis.
La det steke i 35 - 40 minutter.
Når det er ca. 20 minutter igjen av steketiden, kok opp vann, legg fisken i vannet og trekk kasserollen av platen, og la fisken trekke i 10 - 15 minutter.
