Hvalbiff

Da jeg var ung, hadde vi ofte hvalbiff på grunn av at det var billig kjøtt. I dag er det dyrt og blitt en delikatesse. Det er mange måter å tilberede hvalbiff på. Her har jeg stekt det i pannen som biff stroganoff med paprika, sopp og løk. Hvalkjøtt er et magert kjøtt som består av ca 2 gram fett pr. 100 gram. Det fettestoffet som er i hvalbiff er sunt omega 3 fettsyrer. som DHA og EPA.

2 pers

400 g hvalkjøtt

½ gul løk

4 middels store chamingjong sopp

½ rød paprika

150 g rosenkål

Smør

Salt og pepper

Rens og skjær løken i tynne skiver

Skjær paprika i skiver

Del soppen i båter

Vask og skjær av rotenden på rosenkålen. Kok den i ca 10 minutter

Skjær hvalkjøttet i ca 1 x 3 cm tykke strimler

Stek sopp, paprika og løk i en panne, med så lite smør som mulig, krydre godt med salt og pepper. Stek til løken har blitt blank og soppen mørk brun.

Varm en panne med smør og ha i hvalkjøttet når den pannen har blitt varm, stek kjøttet i ca 4 minutter, hvis de blir stekt for lenge kan det bli litt seigt kjøtt. Krydre med salt og pepper

Serveres med ris eller mandelpoteter en pakke med lett béarnaisesaus  fra Toro