Hvalbiff

Da jeg var ung, hadde vi ofte hvalbiff på grunn av at det var billig kjøtt. I dag er det dyrt og blitt en delikatesse. Det er mange måter å tilberede hvalbiff på. Her har jeg stekt det i pannen som biff stroganoff med paprika, sopp og løk. Hvalkjøtt er et magert kjøtt som består av ca 2 gram fett pr. 100 gram. Det fettestoffet som er i hvalbiff er sunt omega 3 fettsyrer. som DHA og EPA.
2 pers
400 g hvalkjøtt
½ gul løk
4 middels store chamingjong sopp
½ rød paprika
150 g rosenkål
Smør
Salt og pepper
Rens og skjær løken i tynne skiver
Skjær paprika i skiver
Del soppen i båter
Vask og skjær av rotenden på rosenkålen. Kok den i ca 10 minutter
Skjær hvalkjøttet i ca 1 x 3 cm tykke strimler
Stek sopp, paprika og løk i en panne, med så lite smør som mulig, krydre godt med salt og pepper. Stek til løken har blitt blank og soppen mørk brun.
Varm en panne med smør og ha i hvalkjøttet når den pannen har blitt varm, stek kjøttet i ca 4 minutter, hvis de blir stekt for lenge kan det bli litt seigt kjøtt. Krydre med salt og pepper
Serveres med ris eller mandelpoteter en pakke med lett béarnaisesaus fra Toro