Hamburger av kyllingkjøttdeig

Det er enkelt å lage en god hamburger. Du kan bruke både fisk, kjøtt, kylling eller lage den plantbasert. Her har jeg laget den av kylling og brukt gurkemeie. Gurkemeie er fint å bruke på grunn av at den har en betennelsesdempende virkning.

Til tilbehør har jeg rødløk, tomater, sylteagurk og salatblader. Samt at jeg har laget en Coleslaw som smaker fortreffelig til en hamburger.

ca 6- 7 stk.

400 g kyllingkjøttdeig

1 ts gurkemeie

1 dl finhakket friske urter, timian eller kruspersille

2 egg

½ ts salt

Nykvernet pepper

2 ss potetmel

1 dl hvetemel

Bland alt sammen i en bolle

Form dem til hamburger størrelser, stek de ca 5 min på hver side, disse må være godt gjennomstekte da de er laget av kyllingkjøtt.

Rens og del rødløk og skjær den i skiver og del opp tomaten i skiver.

Varm hamburgerbrødene på grillen eller litt i en panne.

Legg hamburgeren inne i brødet med tomater, løk og salat og eventuelt sylteagurk.

Tilbehør:

Rødløk

Tomat

Salatblader 

Sylteagurk (kan sløyfes)

Hamburgerbrød

link til Coleslaw