Gulrotsuppe med sopp og kylling

En fyldig gulrotsuppe kan serveres som forrett eller hovedrett. Som forrett, kan suppen serveres i sin enkelhet med brødkrutonger som toppes på suppen ved servering. Til hovedrett kan en toppe suppen med mere, som sopp, kylling, hvit fisk og scampi, eller hva det måtte ønskes.
Pr. porsjon:
Kcal: 270
Protein: 33 g
Karbohydrater: 11 g
Fett: 8 g
2 porsjoner
400 g gulrøtter
100 g fennikel
5 dl kjøttkraft/buljong ferdig blandet
50 g purreløk
2 fedd hvitløk
1 ts salt
I ts ingefær
250 g kylling
½ lime - saften av
100 g sopp
olivenolje
Rens og del gulrøttene og fenikkel i biter. Finhakk hvitløken. Del purreløken i litt grove biter
Tilsett grønnsakene og hvitløken i en kjele som er fylt med buljong
Kok opp og la det koke i 15 - 20 minutter, til gulrøttene er møre.
Del soppen i små treninger, det samme med kyllingen. Stek sopp og kylling hver for seg i en panne med litt olje, krydret med salt og pepper.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender.
Smak til med salt, pepper og lime
Ved servering tilsettes sopp og kylling på toppen av suppen.
Kan serveres med grovt brød ved siden av.