Gulrotbrød
2 brød
Gulrotbrød, eller som barna sier superbrød.
Brødet blir så saftig når en baker det med gulrot og en sikker vinner til barna, da gulroten gir den en god sødme. Her har jeg også brukt honning til å få ekstra sødme i stedet for sukker.
Med havregryn, rugmel og chiafrø er det også passe grovt, slik at de passer til de fleste.
700 g hvetemel
100 g havregryn
550 g sammalt rugmel grovmalt
50 g chiafrø
300 g revet gulrot
2 pakker tørrgjær
2 ss honning
1 ½ ts salt
12 dl vann
Bland alt det tørre sammen, tilsett gulrot, honning og vann.
Elt i 15-20 minutter. La deigen hvile under et klede eller plast i 60 minutter.
Del deigen i to emner. Deigen er litt klissete, så bruk godt med mel når du skal bake den ut. Ikke bruk mye tid på utbakingen, slik at den blir så bløt som mulig, når du legger den i brødformen. Til to brød brukes 1 ½ liters former.
Etterhev i ca 30 minutter.
Settes i ovn som er forvarmet med varmluft til 200 grader. Stek i 30 minutter, ta brødene ut av formene og stek de i ytterligere 30 minutter.
Pensle brødene med sterk kaffe når de er ferdig, kaffen setter en god smak på skorpen og gjør den myk.
Serveres nystekte med lett brunost :-)