Chilli con carne

Chili con carne forbinder vi med en litt sterk rett, Noen av dere som sliter med gallesteinsanfall reagerer på sterk mat, så her må dere prøve dere frem med tanke på chili. I stedet for å bruke fersk chili i retten, bruk chilipulver eller chiliflak etter at dere har hatt retten på tallerkenen og prøv dere litt frem. Da får dere bedre kontroll på smaken.
2 pors.
200 g kyllingkjøttdeig
½ grønn paprika
1 boks kinny bønner
1 fedd hvitløk
½ løk
1 vårløk, det grønne på vårløken
½ lime, saften av.
1 ts Himalaya salt
1 ts koriander
½ ts spisskummen
½ ts honning
½ ts olivenolje
½ rød chili eller chiliflak
2 ss Tomatpuré
1 dl vann
1 ss kyllingfond
salat
¼ rødløk
½ mango
Et par never med babyspinat
Ha litt olje i en panne og tilsett krydder, limesaft og honning, hakket løk og hvitløk, paprika i tynne strimler, finhakk chili og tilsett i pannen. Fres løken til den blir blank før du tilsetter kjøttdeigen, når kjøttdeigen nesten er gjennomstekt tilsettes bønnene, som er skylt i kaldt vann og vårløken som er skjært i tynne skiver,
Servers med salat.
Del rødløken i skiver, mangoen i terninger og spinaten hel, bland alt og topp med balsamico ved servering.
Det finnes mange smaker av balsamico, jeg har kjøpt mine på Olivenlunden,