Chicken tikka masala
Chicken tikka masala er en rett fra 1970 tallet og er en britisk-indisk rett. Selve retten betyr krydder blandet i kjøtt. En indisk kokk som bodde i Glasgow, hevder og ha funnet opp denne retten. Det etter at han fikk klager på en kyllingrett han hadde laget, var for tørr. Han laget en saus med yoghurt, fløte og krydder. Denne retten ble raskt populær over hele England.
2 porsjoner
300 g kyllingfileter
1,5 dl gresk naturell yoghurt
½ gul løk
2 fedd hvitløk
1 ts honning
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 ts ingefær
1 ¼ ts koriander
5 ss garam masala
½ ts gurkemeie
saft av 0,5 stk sitron
1 ss olivenolje
salt og pepper
chiliflak, kan sløyfes (mange som sliter med gallesteinsanfall reagerer på sterk mat så, vær obs)
Rens og finhakk løk og hvitløk, fres den i litt olje i en kjele til løken blir blank. Det beste er i en jerngryte. (Går helt fint med en vanlig gryte også).
Del kyllingen i biter, og tilsett den i gryta, sammen med resten av ingrediensene.
La den stå og putre på platen i 15 minutter.
Serveres med tynnbrød eller ris.