Burger med sellerirotstappe

Jeg har laget både karbonade og burgere som er lagt ut på denne siden, men det er så ufattelig mange forskjellige ingredienser  vi kan ha i karbonaden. Her har jeg brukt revet gulrot, den gjør karbonaden enda mer saftig. Nå har jeg også tatt i bruk min airfryer, som gjør karbonaden skikkelig saftig og god. For dere som vil kan de også steke den i en panne.

Kcal: 376

Protein: 41 g

Karbohydrater: 14 g

Fett: 14 g

1 porsjon


140 g karbonadedeig

40 g ferdig raspet gulrot

1 egg

½ ts ingefær

1 liten neve hakket ruccula

3 ss griljermel


170 g sellerirot

1 ss Tine Petite Fraiche


Rens og del selleriroten i terninger

Bland sammen, karbonadedeig, egg, gulrot, ingefær, ruccula og griljermel


Varm opp airfryer i 200 gr i noen minutter. slik at den er varm, før du begynner og steker karbonaden. Enten kan du steke karbonaden i en stor eller du kan velge og dele det i to mindre karbonader.

stekes på 200 gr i 20 min


Når selleriroten er ferdig kokt, mos den med en stapper eller bruk en gaffel, tilsett litt salt og pepper, samt en klatt med Tine Petite Fraiche ( den er det kun 5 % fett i ). og det erstatter smør og fløte.