Brun lapskaus


Når høststormene kommer er det godt med en god varm suppe eller lapskaus. Jeg har kalt den for brun lapskaus, men den blir nok litt mørk rød på grunn av rødbetene. En klassisk lapskaus med en liten vri. De aller fleste er laget med okse eller svinekjøtt. Denne er laget av kylling, for å få den kraften en lapskaus er verd, har jeg brukt oksekraft for å få en kraftigere smak enn det kun kyllingen gir.

2 pors.

350 g kylling

1 rødbete

2 middels store poteter

150 g Kålrot

2 stk Gulrot

100 g Aspargesbønner (fryst)

Oksekraft av 1 l vann og 2 terninger oksekraft

1 pakke toro brun saus.

1 strøken ts. Ingefær

1 strøken ts. gurkemeie

Salt

Pepper


  1. Rens og del rødbete, kålrot, gulrot og potet i små terninger

  2. Ha oksekraften i en gryte og tilsett grønnsaken og kok til grønnsakene er møre i ca 30- 40 minutter (i lapskaus er det godt at grønnsakene er skikkelig møre)

  3. Del kyllingen i terninger og brun dem i en panne med litt olje, salt og pepper. Tilsettes så i gryten sammen med grønnsakene.

  4. Del aspargesbønner i små biter og tilsettes i gryten

  5. Rør ut en pakke med brun saus i litt kaldt vann, rør den så inn i gryten. La det koke i ca. 5 minutter, rør om så det ikke svir seg i bunn av kasserollen. Smak til med salt og nykvernet pepper.


Serveres med flatbrød og tyttebær