Appelsinkake

Det kan være en utfordring og bake en god og saftig kake uten smør. I denne kaken har jeg tatt sukkerbrød som basis. og tilsatt en god del skall og saften fra appelsin. Det som er viktig når kaken er ferdig og avkjølt, er at den blir dynket godt på begge sider med enten appelsinjuice eller saften av appelsin. Hvis den får stå og trekke over natten blir den enda saftigere.
5 store egg
170 g sukker
skallet av 4 appelsiner
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ½ ts bakepulver
Fyll:
1 stort beger cottage cheese
1 appelsin
Visp lett eggedosis av egg og sukker
Sikt i mel, vaniljesukker og bakepulver bland forsiktig slik at ikke røra faller sammen.
Klem saften av en appelsin og tilsett i røra.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.
Avkjøles
Prikk kaken med en gaffel og dynk den godt på begge sider med appelsinjuice eller klem saften av appelsin over.
Rensk appelsin og del den i biter,
Bland cottage cheese og appelsin med en stavmikser. Pass på så røren ikke blir for bløt. Har ikke noe og si om det er litt klumper i den.
Del kaken på langs, legg blandingen på den ene halvdelen og legg den andre oppå.
Kaken smaker best hvis den er tilberedt dagen før den serveres.